Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.
Da niste izgubili svoj aktivacioni e-mail?
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije

Napredna pretraga

35732 poruka u 1247 tema- 830 članova - Poslednji član: TRkmastera

Vijesti
Wed, 28 Jul 2010 16:07:28 CEST
Mondo: Dečak iz saobraćajke kod Tuzle u Tiršovoj
Kako je rekao portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović, kući je juče pušten devetogodišnji B.J. U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila preksinoć na magistralnom putu Bijeljina-Tuzla, u mestu Zagoni, poginula je pedesetčetvorogodišnja B.H. iz Ugljevika, dok je više lica, među kojima i šestoro dece, teže i lakše povređeno. Saobraćajna nesreća se dogodila u 23.50 časova kada su se direktno sudarili automobili "pežo 307" i "opel kadet". [...]
Mon, 26 Jul 2010 14:02:53 CEST
B92: Threesome pobedili na "Demofestu"
Sat, 24 Jul 2010 16:03:18 CEST
Mondo: Istraga protiv Orića tapka u mestu 14 meseci
Wed, 21 Jul 2010 06:37:37 CEST
Glas javnosti: Bijeljina: Nastradao dečak, igrao se pištoljem
Tue, 20 Jul 2010 21:20:02 CEST
Večernje novosti: Igra završena tragedijom
Tue, 20 Jul 2010 18:01:49 CEST
Kurir: U Bijeljini nastradao dečak, igrao se pištoljem
Tue, 20 Jul 2010 13:12:01 CEST
Mondo: Bijeljina: Dečak stradao u igri oružjem
Tue, 13 Jul 2010 09:14:55 CEST
SEEbiz: Nebojša Radmanović: Silajdžić je zlonameran u svojim izjavama
Thu, 08 Jul 2010 23:02:15 CEST
Press: Bitka za Prijedor i Bijeljinu
Thu, 08 Jul 2010 00:53:21 CEST
Blic: Različita svedočenja
Poslednje fotke

proljece u otadzbini

ribareva kci

ribarenje

ribareva kci

ja bo iljada

Glasanje
Pitanje: Braćo i sestre, možemo li zajedno?
možemo
ne možemo

Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi dole
Štampaj
Autor Tema: Bosna i Hercegovina - naša domovina?    (Pročitano 9999 puta)
pokojni djed tanasije
Slucajni prolaznik
*

gospode pomiluj

« Odgovor #75 poslato: Јун 03, 2008, 05:00:52 »

za početak najbolje da razgraničimo neke pojmove

geografska pripadnost:tj nazivanje ljudi po mjestu boravka,vojvodjanin,srbijanac(ne srbin),bosanac,amerikanac, to ponekad moze da se izgovara isto kao i ime nacije,

nacija tj pripadnost nekom narodu(narodnost),na primer hrvati,srbi,slovenci,makedonci,indijanci pa onda vjeroispovjest npr raznorazni hrišćani rimokatolici,pravoslavci,protestanti,i muslimani(zvanican naziv za pripadnike islamske vjeroispovjesti priznat u cijelom svijetu od sudana do japana),e sad dolazi 1974 godina i drug tito odluči da su muslimani narod naseljen u nekim djelovima bih i da su islamske vjeroispovjesti)

sad ako uzmemo da jedan narod definiše:
   jezik, npr.slovenci govore slovenački,makedonci makedonski,srbi srpski,hrvati hrvatski,a muslimani-bošnjaci bošnjačkim koji ustvari nije nista do mutant srpsko-hrvatskog jezika sa primjesama govornih mana sarajevskih mahalaša(tvrdo ć,meko č,hotovanje itd...),dokazi kroz istoriju govore u prilog tome ,naime postoji jedno staro muslimansko groblje u sarajevu staro 300-400 godina na kome jasnim ćiriličnim slovima piše preselio se na ahiret i ime dotičnog stanovnika a uzimajući u obzir činjenicu da u zvaničnom sarajevu niko nezna(ne koristi) ćirilicu zaključujemo da su to ostaci srpskog jezika kojim su govorili ti stanovnici nazovi tzv. bosne ,dalje živio sam i odrasto u glavnom gradu skoro do svog punoljetstva,u srcu tzv. bosne i jos uvijek sa mukom pratim neke programe ftv ili tv hayat. U njemu prije rata nije niko govorio tako,ali dobro da ne dužimo i da zažmirimo na  postojanje bosanskog jezika(ono kao postoji ćuti kako neznaš),

dolazi pitanje teritorije i prijekla naroda.Ja lično poznajem svoje porodično stablo 400 godina unazad ,a otprilike negdje do početka 6 vijeka,znam i koje su teritorije naseljavali i u koje su manastire-crkve išli i koje su nacije bili (naravno bili su pravoslavni srbi).Volio bi da sretnem muslimana-bošnjaka koji zna da nabroji predake bar 200 g unazad kako su se zvali,gdje su živjeli u koje su džamije išli. Kažu da  istorija je majka naroda  a osim prepričavanja pustolovina nekih turskih begova,prisvajanja ranohrišcanskih stećaka i kojekakvih sličnih situacija,npr    bogumilska crkva nije vjerovala u  materijalna dobra pa stoga nema njenih ostataka,a samim tim nema nikakvih tragova bosanske istorije ,čak i znak koji je koristila armija bih u ratu (štit sa ljljanima predstavlja savez kotromanjića i nemanjiča)su prisvojili .Na našu žalost bosanska istorija se sada nastoji kreirati tako sto će mlađi naraštaji naučiti nebuloze koje pišu slijedbenici ideje rahmetli alije u izdanju visokog predstavnika,ništa ne blijedi lako kao ljudsko sjećanje neko reče, pa i ta istorija bilo prošlo pa da im i to pustimo ajde pa ne sjećaju se nisu zapisivali vjekovima

e sad,  došli smo do onoga finalnog zadnjeg "naše" države ili teritorije a to im jedino fali jer naravno kakav je to narod bez države-nema ga,a mi smo im  dali naciju 1974,prisvojili  su naš jezik i nagrdili ga,istoriju su izmislili,sad samo trebaju asimilovati srbe u bosance da srbi izgube identitet i tako unište poslednje nijeme svjedoke ,njihovih manipulacija i laži i naravno tako zadrže i  teritorije(dvije muhe jednim udarcem),evo ako uzmemo moj rodni grad sa 315 džamija nikad više neće biti moj a kamoli za mene glavni glavni to je grad u kome se brkate šalterske radnice ježe na srpska imena,i neznaju da čitaju ćirilicu,a njihovi  predaci pisali po grobovima istu da li to znači kad odu čukundedi na grob,nemogu da nađu pa odu kod komšije i tako sve pomješaju? Pa  da to je nadošo sam zato se ničeg i ne sjećaju .Šalu na stranu u sve  su nas ubijedili samo još da nas ubjede da smo to što nismo,da prestanemo biti srbi sr koji kroz vjekove imaju kulturu jezik teritorije, i postanemo  bosanci,bošnjaci jeftin gografski pojam obična jedna regionalna pripadnost   
kako to može sve onda da bude naše,gdje smo tu mi? 
Sačuvana
segamegacar
Prozivator :)
Odomacio se

« Odgovor #76 poslato: Јун 05, 2008, 10:27:00 »

au ,brate robote
Sačuvana

MITAR29SEGAMEGACAR
Beatrix
Odomacio se
*

« Odgovor #77 poslato: Јун 13, 2008, 03:19:43 »

Na otvaranju jedne od dzamija u Bijeljini, nakon ovog prljavog rata, govor  je drazao i jedan pop po imenu Borisha. I, reche taj chovjek, neshto poput ovoga: "Na livadu ima raznog bilja, raznog cvijeca... Svaki cvijet na svoj poseban nachin mirishe, izgleda, lijechi... Samo ako ih sve pomijeshamo mozemo dobiti ljekoviti chaj koji lijechi tijelo, lijechi dushu..."

Sačuvana

segamegacar
Prozivator :)
Odomacio se

« Odgovor #78 poslato: Јун 14, 2008, 11:44:46 »

bolje kad se to smota u papir i ...
Sačuvana

MITAR29SEGAMEGACAR
*MikKa*
Asocijator :)
Visi na forumu

retardirani kaktus rulz

« Odgovor #79 poslato: Јун 29, 2008, 07:27:11 »

Drzavljinin Bosne I Hercegovine se naziva bosanac.Bosna i Hercegovina je zemlja u kojoj zivi jedan narod sa tri verske opredljenosti-Srbi pravoslavne veroispovesti,Srbi islamske veroispovesti i Srbi katolicke veroispovesti!ž
Bosna je vazda bila srpska zemlja i ostace.Mogu oni sebe nazivati kakvim god hoce imenima oni su i dalje Srbi.
oooooooooooooo kamilo ne pretjeruj

a ateisti sta su oni
pa srbi koji ne vjeruju u nista
ba

hahaha, to su srbi ateisticke vjeroispovjesti Cheesy
Sačuvana

HAPPY HAPPY JOY JOY
nerko
Slucajni prolaznik
*

« Odgovor #80 poslato: Јун 30, 2008, 10:45:14 »

mislim da clip govori sam za sebe
 http://www.youtube.com/watch?v=zakSmzsGl_Q
Sačuvana
nerko
Slucajni prolaznik
*

« Odgovor #81 poslato: Јун 30, 2008, 10:52:41 »

infidels go home
ili kako vi to kazete: mars u ..... materinu
Sačuvana
*MikKa*
Asocijator :)
Visi na forumu

retardirani kaktus rulz

« Odgovor #82 poslato: Јун 30, 2008, 12:09:42 »

mi?
Sačuvana

HAPPY HAPPY JOY JOY
ogojni poki
Pokojnik Foruma
Visi na forumu

« Odgovor #83 poslato: Јун 30, 2008, 02:40:45 »

Offtopic.... Nerko... je l se tebi sviđaju dječaci? Pošto mi djeluješ kao latentni homoseksualac. To što se osjećaš drugačije samo znači da jesi, ali to ništa nije strašno. Prihvati to što jesi i sav taj bijes koji osjećaš će nestati. Osjećaćeš se bolje i svima oko tebe će biti lijepo.
Sačuvana

Dok svaka trpi svoje uže
I svaka svoj nož iznad glave
Samo su one izvan muže -
Nedodirljive, svete krave
Vrijeme je zlo i nesigurno
Mnoga će zauvijek iza brave
Krava iz opreza krave se kloni
Sigurne su jedino svete krave
Nikada ništa nisu dale
A svi se klanjaju, svi ih slave
Samo ih kolju gladne oči
Dok gradom gaze svete krave
pokojni djed tanasije
Slucajni prolaznik
*

gospode pomiluj

« Odgovor #84 poslato: Јун 30, 2008, 05:10:10 »

nerko je mozda malo nervozan ili ga je predhodni kratak kurs iz istorije zbunio,a mozda ne zna srpski, pa u nedostataku nekog odgovora potkrepljenog cinjenicama nadomjestio isti  nekim jadnim,smjesnim  vulgarnim video klipom.Mozda je donekle u i u pravu je klip sam sve govori,nemamo ni tradiciju ni kulturu ni jezik ni svoju drzavu ali zato imamo video klipove ba u kojim mrzimo cetnihe, da je  bar neki klip pa da im i to nekako uracunamo al nije niste nadomjestili nedostatke pokusajte ponovo cekamo, a dotad ....
Sačuvana
Zeljko17
Gost
« Odgovor #85 poslato: Август 18, 2009, 07:54:01 »

Mene je moja baba ucila pjesmicu: "Ja sam Bosanac i bosansko dijete, Bosanac sam od glave do pete". Imam BiH drzavljanstvo, zivim u Srbiji, imao bih i bih pasos, samo da nije skup u ambasadi (oko 100 E, uh!). Na svim popisima se izjasnjavam kao bih, nacionalnost, drzavljanin. Ovi oko mene (iskompleksirani) mi kazu: "to nije nacionalna pripadnost, nego geografska" Roll Eyes. Ja njih ne pitam za nacionalnost ili drzavljanstvo, pa ne znam sta se oni mesaju u moje odluke. Sa majkom ucim bosanski jezik (kad vec postoji, hajde da i to ucim), u javnim dokumentima, kada me pitaju za jezik, onda kazem :SHB (sprskohrvatskobosanski, taj se koristi u Hagu, a ocigledno, da nas oni bolje poznaju nego mi nas same police Evil).
Samo bih rekao: "Ko ne voli svoje, ne voli ni tudje."
Sačuvana
intimen frizuren
Global Moderator
Visi na forumu

filozofija smotaliteta travologije u rizlogiji

« Odgovor #86 poslato: Август 23, 2009, 02:14:11 »

Sve ti to druze iznenadni sex.
Sačuvana

...filozofija smotaliteta travologije u rizlogiji je bash bash "smeshna" kad radish seminarski iz iste...
Stranice: 1 ... 4 5 [6]   Idi gore
Štampaj
Prebaci se na: